Składniki na 2 osoby
200g makaronu pełnoziarnistego świderki
15 dkg boczku wędzonego
2 łyżki śmietany 18%
50g gorgonzoli
2 ząbki czosnku
1 opakowanie szpinaku typu baby
sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente. Na patelni teflonowej bądź ceramicznej podsmażamy boczek bez dodatku tłuszczu. Do usmażonego boczku wrzucamy szpinak, 2 ząbki czosnku pokrojonego w płaty. Gdy szpinak już się udusi dodajemy 2 łyżki śmietany oraz ser gorgonzola, doprawiamy solą i pieprzem.
Sacznego życzy Ekipa Zielonego Widelca
Nigdy nie ciągnęło mnie do zdrowego odżywiania, ale patrzac na Wasze przepisy i zdjęcia aż chce sie spróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam twórców zielonego widelca
Dziękujemy i zachęcamy do próbowania nowości w kuchni! :)
OdpowiedzUsuń